مستند «مرتضی مطهری» از زبان مصطفی کتیرایی، تنها شاهد عینی حادثه و بازسازی صحنه ترور آیت الله به آخرین شب زندگی آیت الله مطهری پرداخته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هفته معلم به پاس گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله مرتضی مطهری نامگذاری شده است که در روز 12 اردیبهشت ماه توسط منافقین کوردل به شهادت رسید.
دلیل نامگذاری روز شهادت آیت الله مرتضی مطهری به عنوان روز معلم، اتفاق مهمی است که به سابقه علمی اندیشهای این چهره برجسته تاریخ معاصر ایران بازمیگردد. شهید مطهری را باید یکی از اندیشمندان انقلاب اسلامی بدانیم که آرا و اندیشههای او به عنوان یکی از بازوان مهم در پیروزی انقلاب اسلامی نقش به سزایی داشت. به دلیل جایگاه علمی و منصب استادی در دانشگاه، این روز به عنوان روز معلم نامگذاری شده و همه ساله گرامی داشته میشود.
نکته مهمی که در ذیل جایگاه والای علمی استاد مطهری باید مورد اشاره قرار گیرد، ترور ایشان به دست گروهک فرقان است که بدون شک فقدان مهمی برای انقلاب اسلامی آنهم از همان روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب است. این دشمنان انقلاب اسلامی به درستی فهمیده بودند که بازوان اصلی انقلاب و افراد اثرگذار آن چه کسانیاند و به همین دلیل سراغ حذف فیزیکی آنان رفتند. شهید مطهری و شهید بهشتی را به شهادت رساندند، اما خوشبختانه نتوانستند آسیبی به آیت الله خامنه ای برسانند تا ایشان بعد از امام خمینی هدایت انقلاب اسلامی را برعهده بگیرند.
اخیراً مستندی از شبکه مستند سیما پخش شد که مورد توجه قرار گرفت. نام این مستند «مرتضی مطهری» است و میلاد محمدی تهیهکنندگی و کارگردانی آن را برعهده دارد. این مستندساز که پیشتر با ساخت فیلم «عشق شمعدانیها» از زندگی و مرگ دکتر حسین فاطمی، وزیر امور خارجه ایران در دوران دکتر مصدق علاقه خود به تاریخ معاصر ایران را نشان داده است، در جدیدترین اثر خود سراغ بخشی از زندگی استاد مرتضی مطهری رفته است. این اثر، روایتی از آخرین شب زندگی این معلم شهید است.
به گفته کارگردان این اثر، مستند «مرتضی مطهری» از زبان مصطفی کتیرایی، تنها شاهد عینی حادثه و بازسازی صحنه ترور آیت الله به آخرین شب زندگی آیت الله مطهری پرداخته است.
اگرچه روایت محوری مستند، درباره شب شهادت شهید مطهری است، اما به صورت موازی و در گفتوگو با نزدیکان ایشان به ویژه چهرههایی مانند علیاکبر ناطق نوری، رضا داوری اردکانی، هاشم صباغیان، علی مطهری، محمدمهدی عبدخدایی، عبدالمجید معادیخواه و مصطفی رحماندوست به زندگی خصوصی و مبارزات آیت الله مطهری گریزی زده شده است.
عکسهای بازسازی شده صحنه ترور استاد بخش مهمی از این مستند است؛ همچنین گفتوگوی آرشیوی با مصطفی کتیرایی در این فیلم به نمایش درآمده است و چهرههایی که استاد مطهری را از نزدیک میشناختند، ناگفتههای بسیاری را درباره ایشان بر زبان میآورند.
مستند «مرتضی مطهری» را از اینجا میتوانید ببینید.
براساس این گزارش، سایر عوامل تولید مستند «مرتضی مطهری» عبارتند از:
مشاور کارگردان و تدوینگر: محمدجواد رجببیگی، مدیر تصویربرداری: سیاوش علیشاهی، پژوهش: میلاد محمدی، مدیر تولید: مجتبی قربانی و گوینده: محمود سراج.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
نویسنده معروف آمریکایی شعرش را به مردم غزه تقدیم کرد
جنگیرها از چه روشهایی برای فریب استفاده میکنند
ادای احترام سردار قاآنی به مقام شهید یحیی سنوار
فیلم مقاومت راوی جنایات امروز صهیونیستها باشد
شهادت سنوار باعث توقف مقاومت نخواهد شد
عملیات بی سابقه
سفر قالیباف به لبنان پیامهای بسیاری داشت
خطری نبود، خطری نیست
مسابقه ادبی دلنوشته برای سید عزیز مقاومت، سیدحسن نصرالله
[عناوین آرشیوشده]