دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج از برگزاری این اردو در غرب کشور طی روزهای آینده خبر داد و گفت: فضای «جهاد تبیین» در غرب بسیار بیشتر است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برگزاری اردوی راهیان نور یکی از اتفاقات مهم در جهت تببین معارف دفاع مقدس برای عموم و معرفی آن به نسل جوان است. موضوعی که بارها از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته و معظم له آن را به عنوان امتداد راه دفاع مقدس و مسیر شهدا توصیف کردند.
امسال بعد از نزدیک به 3 سال از گذشت همهگیری کرونا، این عملیات مهم فرهنگی در سطح گستردهای برگزار شد و جمع زیادی از اقشار مردم اعم از خانوادهها، دانشآموزان، دانشجویان و ... خود را به مناطق عملیاتی دفاع مقدس در جنوب کشور رساندند.
سردار مجید سوری، دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج با حضور در خبرگزاری تسنیم درباره این عملیات فرهنگی مهم صحبت کرد. وی گزارشی از برگزاری راهیان نور در سال 1401 را ارائه و جزئیاتی جدید از برگزاری این عملیات در منطقه غرب و شمالغرب را اعلام کرد.
در زیر این گفتوگو را میخوانید:
تسنیم: سال 1401 اردوی راهیان نور با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد. فعالیت کمیتهها چگونه بود و چند نفر از مناطق عملیاتی بازدید کردند؟
سال 1401 توفیق داشتیم با به کارگیری همه ظرفیتهای سپاه و بسیج و با تعامل و هم افزایی با ستاد مرکزی راهیان نور کشور و دیگر قرارگاههای راهیان نور در ارتش، ناجا و بخشهای مختلف، اردوی راهیان نور را در سطح گستردهای برگزار کرده و عملکرد خوبی را شاهد باشیم. باید اشاره کنم که امسال حدود یک میلیون و 300 هزار نفر به مناطق عملیاتی اعزام شدند. بخش بزرگی از این عدد مربوط به قرارگاه راهیان نور سپاه و بسیج است و بخشی دیگر نیز مربوط به سایر قرارگاههاست.
برای وقوع این عملیات عظیم و کار مهم، اقداماتی باید صورت میگرفت که مختصراً به برخی از آنها اشاره میکنم. قبل از هر چیز، همه سپاهها و قرارگاههای استانی را در شهرهای مختلف فعال کردیم. ریاست آنها برعهده استاندار است و با حمایت این دوستان، کمیته پشتیبانی از اردوهای راهیان نور شکل گرفت.
از اواسط اردیبهشت ماه، اردوهای راهیان نور در غرب کشور آغاز شد، در تابستان اردوهای راهیان نور غرب و شمال غرب کشور در استانهای کردستان، آذربایجان غربی و شرقی برگزار شد. همچنین راهیان نور دریایی را ذیل قرارگاه راهیان نور بسیج و سپاه داشتیم که سهم آن کمتر بود. با این حال باید تأکید کنم که نقطه اصلی عملیات ما، مربوط به مناطق عملیاتی جنوب کشور است که در جنوب استان ایلام و استان خوزستان رخ داده است. خوشبختانه مجموعه سپاه و بسیج با فعال کردن کمیتههای شانزدهگانه و تعامل با قرارگاههای مختلف در برگزاری این عملیات عظیم مشارکت کردند.
- فعالیت کمیتهها چگونه بود؟
کمیته پشتیبانی در تجهیز اردوگاهها نقش بسیار مهمی ایفا کرد و کمیته ایمنی نیز برای رعایت مسائل ایمنی و تأمینی اقدامات بسیار خوبی انجام داد که شاهد حوادثی در این اردو نباشیم. خوشبختانه به جز یک حادثه، اتفاق خاص دیگری نداشتیم. کمیته نظارت، ارزیابی و بازرسی نیز در طول این مدت فعال بود و به صورت لحظهای شرایط را پایش میکرد تا مبادا جایی کم و کاستی وجود داشته باشد.
کمیته فرهنگی در حوزه تولید محتوا و فضاسازیهای فرهنگی اقدامات زیادی انجام داد. باید اشاره کنم که امسال 24 جشنواره استانی را در مناطق عملیاتی دفاع مقدس داشتیم. کمیته بهداشت نیز فعالیت گستردهای داشت، به طوری که هیچ کاروانی نبود که تیم امدادی به همراه نداشته باشد. امسال شاهد هیچگونه مشکلی در حوزه بهداشت و درمان نبودیم. به ویژه آنکه امسال، تقریباً اولین دوره بعد از همهگیری کرونا بود که راهیان نور در سطحی گسترده برگزار میشد.
باید همین جا اشاره کنم که دورههای زیادی برای آموزش ارکان درگیر در برگزاری راهیان نور برگزار کردیم که از جمله مهمترین آنها میتوان به دوره توانمندسازی «راویان»، «مدیران کاروانها» و «خادمین شهدا» اشاره کرد. سعی کردیم افرادی که به عنوان دستاندرکار راهیان نور همکاری میکنند، به روز شده و توانمند شوند. برای مثال، کمیته مبلغین اردوی راهیان نور، امسال، بیش از 6700 مبلغ همراه کاروان اعزام کرده است یا کمیته خادمین شهدا بیش از 9 هزار خادم شهدا را برای خدماترسانی به زائران به کار گرفته است.
- برنامه امسال اعزام راهیان نور از چه روزی و در کدام مناطق آغاز میشود؟
براساس مصوبه ستاد مرکزی راهیان نور، از 14 اردیهشت ماه همزمان با ایام شهادت شهید شیرودی و آزادسازی ارتفاعات بازیدراز، افتتاحیه اردوهای راهیان نور در غرب کشور را خواهیم داشت. برآورد ما این است که در روز 15 اردیبهشت ماه بزرگداشت عملیات بازیدراز با حضور 35 هزار نفر از زائرین برگزار شود. علاوه براین، از این پس، شاهد اعزام زائرین به مناطق عملیاتی غرب و شمال غرب خواهیم بود. همانطور که میدانید تابستان، فصلی است که میتوان از جغرافیای غرب دفاع مقدس به خوبی استفاده کرد.
دقت داشته باشید به دنبال این هستیم که اعزامها به همهی مناطق جغرافیایی دفاع مقدس باشد. هر نقطهای از این مناطق، ویژگیهای خاص خود را دارد. در جنوب شاهد عملیاتهای عظیم دفاع مقدس هستیم که باعث افتخاراند و غرب و شمالغرب نیز ویژگیهای خاص خود را دارد. جالب است بدانید که تعدد عملیات در غرب و شمالغرب از جنوب بیشتر است. ویژگی دیگر این منطقه این است که در آنجا همزمان درگیر دو جبهه بودیم؛ یکی دشمن خارجی رژیم بعث بود و دیگری گروهکهای مزدور مثل کومله و دموکرات. بنابراین میتوان گفت در آنجا جنگ سختتر بود.
ما سعی میکنیم از این ویژگی مهم جبهههای غرب و شمالغرب برای نسل جوان بهرهبرداری بیشتری کنیم. امروز، خیلی از جوانان ما شناخت خوبی نسبت به اتفاقاتی که در این منطقه رخ داده است، ندارند و نمیدانند این گروهکها در سالهای دفاع مقدس چه خیانتهایی کردند و چه بلایی بر سر مردم ما آوردند. بنابراین میتوان گفت فضای «جهاد تبیین» در غرب بسیار بیشتر است و ما هم سعی میکنیم از این فضا به خوبی استفاده کنیم.
- البته بخشی از اتفاقی که در طول سالهای ابتدایی انقلاب و دفاع مقدس در غرب کشور به وقوع پیوست، در آثار سینمایی آمده است که از جمله نمونههای اخیر آن میتوان به فیلم سینمایی «غریب» اشاره کرد.
در فیلم سینمایی "غریب"، خیلی از صحنهها و اتفاقات برای رعایت حال تماشاگران تلطیف شده است؛ این فیلم تنها بخشی بسیار کوچک را با رعایت همان نکته که عرض کردم به نمایش گذاشته، اما مجاهدت رزمندگان ما در غرب و شمالغرب فراتر از اینها است. وقتی به خاطرات آنها رجوع میکنید، میبینید کسانی که امروز حرف از آزادی یا تجزیه طلبی میزنند و شعارهای مجذوبکننده از طریق همین گروهکها میدهند، روزگاری بلاهایی غیرقابل توصیف برسر رزمندگان ما آوردهاند و اتفاقات بسیار عجیب و غریبی را در آن منطقه رقم زدهاند!
بسیاری از رزمندگان ما به دست آنها به شهادت رسیدند و پیکرشان آتش زده شد. آنها حتی به زنان و نوامیس ما هم رحم نکردند. چه خانوادههایی که توسط آنها مورد آزار و اذیت قرار گرفت و چه بسیار زنانی که توسط آنها به اسارت برده شدند.
- برگزاری راهیان نور در جنوب و غرب سابقه کمتری نسبت به مناطق جنوبی دارد؛ آیا برنامه ویژهای برای برگزاری در مناطق غرب و شمالغرب و اعزام زائران به این مناطق دارید؟
مقام معظم رهبری فرمایش بسیار مهمی درباره راهیان نور دارند و آن را گنجینه تمام نشدنی میدانند. بنده از این فرمایش برداشتی دارم و معتقدم که ایشان به نوعی به ما تذکر میدهند که اگر از این گنج استفاده نکنید، در سینه تاریخ مدفون خواهد ماند و دیده نمیشود. در جنوب، به واسطه همتی که صورت گرفته از این گنج به خوبی استفاده میشود. استفاده از این گنج مهم در غرب کمتر بوده و ما در تلاشیم با هم افزایی با ارکان اجرا کننده عملیات راهیان نور از این ذخیره الهی که در اختیار ملت ایران است، در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به خوبی استفاده کنیم.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
نویسنده معروف آمریکایی شعرش را به مردم غزه تقدیم کرد
جنگیرها از چه روشهایی برای فریب استفاده میکنند
ادای احترام سردار قاآنی به مقام شهید یحیی سنوار
فیلم مقاومت راوی جنایات امروز صهیونیستها باشد
شهادت سنوار باعث توقف مقاومت نخواهد شد
عملیات بی سابقه
سفر قالیباف به لبنان پیامهای بسیاری داشت
خطری نبود، خطری نیست
مسابقه ادبی دلنوشته برای سید عزیز مقاومت، سیدحسن نصرالله
[عناوین آرشیوشده]