دشمنان از همان آغازین ساعات رحلت رسول خدا صلی الله علیه و آله همواره نسبت به امیرالمؤمنین علیهالسلام فتنه آفریدند تا جایی که آن حضرت را در محراب نماز به شهادت رساندند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، امیرالمؤمنین علیهالسلام و سایر اهل بیت وحی، وجود مقدسی هستند که محدود به زمان و مکان نیستند بلکه طبق روایات فراوان، با ابعاد آسمانیشان از ازل بوده، هست و خواهند بود. احادیثی مشهور به حدیث «خلقت نوری» و «خلقت عرشی» عترت، فصل جداگانهای از این دست احادیث در منابع روایی ما است. به این دلیل، ایشان از همان ابتدا برترین برگزیدهها در بین خلایق بودند تا به وسیل? ایشان خداییِ خدا بر عالم جریان یابد.
از این جهت است که نام اهل بیت وحی به ویژه پنج تن آلعبا با عناوین مختلف در کتب مقدس تورات و انجیل به ثبت رسید. خداوند نیز بر بشریت موهبت کرد و این انوار مقدس را در یک باز? زمانی 250 ساله به صورت جسم مادی وارد دنیا کرد، اما مردم در قبال ایشان نه تنها رفتار صحیحی نداشتند، بلکه از عترت فاصله گرفتند و بلکه اهل عترت را با ترفندهای مختلف به شهادت رساندند.
اما وجود مقدس امیرالمؤمنین علیهالسلام به عنوان برترین وصیّ پیامبران که به دلیل شأن و فضیلت بالایشان، از همان ابتدای صدر اسلام مورد تمجید و تکریم رسول خدا صلی الله علیه و آله بود، در اواخر عمر شریفشان و پس از مراسم حجةالوداع، امیرالمؤمنین علیهالسلام را به امر خداوند بهصورت رسمی به عنوان خلیف? خویش معرفی کرد و فضائلی قرآنی را به ایشان نسبت داد که تا پیش از این و در طول رسالتشان به صورت جسته و گریخته به امت خویش بیان کرده بود، اما متأسفانه امت اسلام اندک مدتی پس از وفاتشان، عهد خود شکستند و فاجعهای رقم زدند و با اهل بیت پیامبر چنان رفتاری کردند که هیچ امتی با پیامبرش چنین نکرده بود.
این فاجعه همان ماجرای سقیفه بود که طی آن، امت به اجماع رسیدند منسب خلافت را از امیرالمؤمنین علیهالسلام بگیرند و آن را به دیگری دهند و در این بین، هر آنکه با این نظر مخالفت کند، با بدترین شکل ممکن با او برخورد کنند؛ لذا حتی به آن حضرت رحم نکردند، خانهشان آتش زدند و به همسرش که همان دخت نبی اکرم بود، جسارت کردند، جسارتی که منجر به شهادت آن بانوی بزرگوار شد. سپس دست ایشان را بستند و برای بیعتی اجباری به مسجد بردند. در نهایت اینکه امیرالمؤمنین علیهالسلام با آن همه افتخاراتی که برای امت اسلام رقم زد و با آن همه فضائل قرآنی به مدت 25 سال خانهنشین شد و تمام این مسائل اولین ضرب? سخت امت بر پیکر امام عالم بود.
اما 25 سال بعد که امت اسلام تا حدی متوجه خطای خویش شد و سنتهای پیامبر صلی الله علیه و آله را به واسط? سیاستهای نابخردان? سردمداران جامعه در آستان? نابودی دید، دست به دامان امیرالمؤمنین علیهالسلام شد تا او زمام خلافت را در دست بگیرد و آن حضرت نیز علیرغم عدم میل باطنی، این منسب را پذیرفت. اما همان امتی که یک بار درب خان? امیرالمؤمنین علیهالسلام اجتماع کردند، خان? ایشان آتش زدند و خلافتشان را غصب کردند و بار دیگر چند سال بعد نزد خان? ایشان حضور یافتند تا خلافت را به ایشان واگذار کنند، به دلیل آنکه منافع خویش را به واسط? سیاستهای عادلان? علوی در خطر دیدند، مجدداً با دست به یکی کردن با دشمنان آن حضرت، سه جنگ را تحمیل آن حضرت کردند و در این مسیر یاران با وفای ایشان را به شهادت رساندند.
این سه دسته همان ناکثین یا عهدشکنان به سردمداری طلحه و زبیر، قاسطین یا رویگردانان از حق به سردمداری معاویه و نیز خوارج یا خارجشدگان از دین به سرکردگی عبدالله بن وهب بودند. این رویدادها نیز هر کدام ضرباتی بر پیکر امیرالمؤمنین علیهالسلام بود که البته در هر بار با پیروزیهای امام همراه بود.
اما آخرین ضربه بر پیکر امیرالمؤمنین علیهالسلام در پایان عمر 4 سال? زمامداری آن حضرت بود؛ آن زمان که با توطئه منافقان و خوارج سناریوی شهادت ایشان نوشته شد. نهایت اینکه در سحرگاه روز 19 ماه رمضان، امیرالمؤمنین علیهالسلام در حال نماز با شمشیر ابنملجم لعنةالله علیه مورد حمله قرار گرفت و فرق ایشان شکافته شد و دو روز بعد در 21 رمضان به آرزوی خویش یعنی شهادت دست یافت.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
نویسنده معروف آمریکایی شعرش را به مردم غزه تقدیم کرد
جنگیرها از چه روشهایی برای فریب استفاده میکنند
ادای احترام سردار قاآنی به مقام شهید یحیی سنوار
فیلم مقاومت راوی جنایات امروز صهیونیستها باشد
شهادت سنوار باعث توقف مقاومت نخواهد شد
عملیات بی سابقه
سفر قالیباف به لبنان پیامهای بسیاری داشت
خطری نبود، خطری نیست
مسابقه ادبی دلنوشته برای سید عزیز مقاومت، سیدحسن نصرالله
[عناوین آرشیوشده]