هیچ چیزی مانند عمل، دانش را رشد نمی دهد . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 102 فروردین 9 , ساعت 2:16 صبح

همه‌ نیروهایش شهید شدند. خودش ماند و خدای خودش. باید برمی‌گشت ایران. تنها، مجبور به عقب‌نشینی شد که توی راهش به یک گروهان از صدامی‌ها رسید. یا باید اسلحه‌اش را می‌گذاشت زمین و زیرپیرهنی سفیدش را درمی‌آورد و سر دستش می‌گرفت و داد می‌زد: «تسلیم» یا اینکه همان کاری را می‌کرد که فقط عقرب زرد از پسش برمی‌آمد.

این جوان ریش خرمایی کیست؟/ فرمانده‌ی مو بوری که لقبش «عقرب زرد» بود

خبرگزاری فارس؛ حنان سالمی: یک نوزاد سرخ و سفید بود؛ با موهای ریز زرد و بور که شاخ روی کله‌ی کوچکش ایستاده بود. وقتی پدرش بغلش گرفت تا اولین اذان را زیر گوشش بخواند با چشم‌های آبی و درخشانش توی صورتش خندید. پدر هم که با دیدن زلال چشم‌های «علی» یاد فرات و تشنگی سید الشهدا (ع) افتاده بود، پسرش را نذر کرد که «سقا» شود! ادامه مطلب...

سه شنبه 102 فروردین 8 , ساعت 3:0 صبح

 دعای روز ششم ماه مبارک رمضان

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِیتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ  وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ  سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهى رَغْبـةَ الرّاغبینَ.

 خدایا در این روز مرا به نفس سرکشم, وامگذار تا پی طغیان و نارضایتی تو روم و مرا با تازیانه خشم و غضبت ادب مکن، مرا از موجبات ناخرسندیت, بر کنار بدار، به حق مهربانی و نعمت نوازیت، ای نهایت آرزوی مشتاقان

 


سه شنبه 102 فروردین 8 , ساعت 2:58 صبح

نیاز بدن به غذا در ماه رمضان چه تفاوتی با ایام عادی دارد؟

روزه‌داران 30 درصد کمتر از ماه‌های قبل به غذا نیاز دارند و برای این‌که فقط چاق‌تر نشوند بایستی 30 درصد مصرف کالری خود را کاهش دهند. البته در هفته اول ماه رمضان معمولا افراد بین یک تا سه کیلو وزن کم می‌کنند که این به لاغری ربطی ندارد؛ بلکه این مقدار کاهش آب بدن است که در چند روز بعد از عید فطر جبران می‌شود.

حالا بیاییم تحلیلی کنیم از خوراکی‌های مرسوم در ماه رمضان. کالری یک عدد پیتزای بزرگ برابر است با یک عدد نان لواش + 80 گرم پنیر + 30 گرم کره + (4 عدد گردو یا یک عدد تخم‌مرغ). همین طورکالری یک برش بزرگ کیک خامه‌ای برابر است با یک عدد زولبیا + چهار عدد بامیه.

پس افطاری که بسیاری از ما می‌خوریم یعنی یک عدد پیتزا + یک عدد کیک خامه‌ای به عنوان دسر است. فکر کنید در روزهای عادی هر روز ما ساعت هشت شب یک بمب کالری به این بزرگی را بخوریم! چه اتفاقی برای ما می‌افتد؟ تازه خیلی از ما اسم این را افطار می‌گذاریم و منتظر شام هم هستیم!

راستش را بخواهید اگر با این سبک روزه‌داری کنید، نه‌تنها کمکی به سلامت خود نمی‌کنید، بلکه این روش برهم‌زننده سیستم بدن شما نیز خواهد بود. حالا ببینیم سحر چه اتفاقی می‌افتد: یک پرس باقالی‌پلو با گوشت یا غذای مشابه خورده می‌شود و بلافاصله خواب! این سبک غذاخوردن خود به تنهایی کافی است تا دستگاه گوارش انسان را برای یک سال بیمار کند. ادامه مطلب...

دوشنبه 102 فروردین 7 , ساعت 2:41 صبح

ماه مبارک رمضان است و مطابق با روایات، در این ماه، شگفتانه‌های الهی برای بندگان خدا در جریان است؛ اتفاقاتی که تنها منحصر به همین ماه است و بس!

شگفتانه‌هایی که خدا فقط در شب‌های ماه مبارک رمضان رو می‌کند!

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس، چند روزی از آغاز ماه مبارک رمضان گذشته است؛ ماهی که به فرموده پیامبر اکرم (ص) «إنّ أبوابَ السماءِ تُفتَحُ فی أوَّلِ لیلةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ، و لا تُغلَقُ إلی آخِرِ لیلةٍ مِنهُ»؛ درهای آسمان در اولین شبش گشوده می‌شود و تا آخرین شب بسته نمی‌شود. همچنین حضرت (ص) ذیل روایتی دیگر اشاره داشته‌اند که «إذا استَهَلَّ رَمَضانُ غُلِّقَتْ أبوابُ النارِ، و فُتِحَتْ أبوابُ الجِنانِ، و صُفِّدَتِ الشَّیاطینُ»؛ چون هلال ماه رمضان پدید آید، درهای دوزخ بسته و درهای بهشت گشوده شود و شیاطین به زنجیر کشیده شوند.

اما  در این شب‌ها در عالم ملکوت چه خبر است؟ میرزا جواد آقای ملکی تبریزی در کتاب «المراقبات» در فصل فضیلت‌های ماه مبارک رمضان از حال و هوای عالم ملکوت در ماه مهمانی خدا مطابق با روایات رسیده اینچنین خبر می‌دهد: درباره فضیلت این ماه و گستردگی رحمت خدا در آن مطالب بسیار زیاد و فواید فراوانی در روایات آمده است، البته برای کسانی که اهل درک و شعور باشند؛ از این قبیل:

آزادی از آتش

خداوند در ماه رمضان موقع افطار 70 میلیون نفر را که همگی سزاوار آتش شده‌اند، از آتش آزاد می‌کند و به اندازه تمام افرادی که در ماه رمضان آزاد کرده، در شب آخر آن آزاد می‌کند. ادامه مطلب...

دوشنبه 102 فروردین 7 , ساعت 2:31 صبح

?بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین.

خدایا قرار بده در این روز از آمرزش جویان و قرار بده مرا در این روز از بندگان شایسته و فرمانبردارت و قرار بده مرا در این روز از دوستان نزدیکت به مهربانى خودت‌ اى مهربان‌ترین مهربانان.

 


یکشنبه 102 فروردین 6 , ساعت 1:35 صبح

اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ وسِتْرِکَ یـا أبْصَرَ النّاظرین.

خدایا نیرومندم نما در آن روز به پا داشتن دستور فرمانت وبچشان در آن شیرینی یادت را ومهیا کن مرا در آنروز رای انجام سپاس گذاریت به کـرم خودت نگهدار مرا در این روز به نگاه داریت وپرده پوشی خودت ای بیناترین بینایان.

 


یکشنبه 102 فروردین 6 , ساعت 1:34 صبح

مسافران نوروزی در چه حالتی می توانند روزه بگیرند؟/ پایان سفر قبل از اذان ظهر و آغاز آن بعد از اذان ظهر مبطل روزه نیست

امسال ایام ماه مبارک رمضان همزمان شده با تعطیلات نوروزی و به همین دلیل، بسیاری از افراد و شهروندان به علت سفرهای نوروزی مجبورند روزه خود را شکسته و بعد از بازگشت به وطن خود روزه بگیرند. سوالات شرعی در رابطه با احکام نماز و روزه مسافر بسیار است. در این گزارش قصد داریم مروری اجمالی بر این موضوع داشته باشیم.

بر اساس نظر و رای غالب مراجع تقلید، اگر سفر یک مسافر شرایط زیر را داشته باشد، باید نماز خود را شکسته بخواند و روزه هم نگیرد:

  • سفر او از حیث مسافت نباید کمتر از هشت فرسخ باشد، به عبارت دیگر حداقل باید چهار فرسخ فاصله مبدأ تا مقصد او باشد. هشت فرسخ در حدود 43 کیلومتر است.
  • از اول مسافرت، قصد پیمودن مسافت هشت فرسخی را داشته باشد.
  • قبل از رسیدن به حداقل مسافت شرعی (چهار فرسخ) از قصد خود مبنی بر پیمودن مسافت کامل شرعی بر نگردد.
  • سفرش در اثنای پیمودن مسافت شرعی، با رسیدن به وطن یا مکانی قطع نشود که قصد اقامت 10 روزه در آنجا دارد.
  • سفرش اشکال شرعی نداشته باشد؛ مثلا برای کار حرام سفر نکند.
  • مسافر از افرادی که محل زندگی ثابتی ندارند، نباشد؛ مانند کوچ‌نشینان.
  • شغل او مسافرت نباشد؛ مانند رانندگان یا شغلش در سفر نباشد مانند کسی که محل زندگی و شغل او دو شهر متفاوت است.
  • به حد ترخص برسد؛ حد ترخص روزه به مسافتی کمتر از مسافت شرعی اطلاق می‌‎شود. در این مسافت فرد روزه‎ دار باید روزه خود را باز کرده و نمازش را شکسته بخواند. در واقع، برخی از علمای شیعه حد ترخص را به جایی که صدای اذانی از آنجا به گوش نرسد و یا شهر یا روستایی در آن نزدیکی‎ها دیده نشود، اطلاق می‎کنند.
  • اگر مسافر قبل از ظهر مسافرت خود را شروع کند، روزه‌اش باطل است؛ ولی قبل از رسیدن به حد ترخص نمی‌تواند افطار کند و اگر قبل از رسیدن به حد ترخص افطار کرد، کفاره افطار عمدی روزه ماه رمضان بر او واجب می‌شود. کفاره افطار عمدی روزه ماه رمضان عبارت است از غذا دادن به شصت فقیر یا دو ماه (شصت روز) روزه گرفتن که باید یک ماه تمام آن و حداقل یک روز از ماه دوم آن پی‌در‌پی باشد و اگر بقیه ماه دوم پی‌در‌پی نباشد، اشکال ندارد. ادامه مطلب...
یکشنبه 102 فروردین 6 , ساعت 1:29 صبح

گزارشی از یک محفل قرآنی: اینجا نه مسابقه است، نه تلنت، پس داور نداریم + فیلم

امسال شبکه سه سیما از «مثل ماه» و برنامه افطاری همیشگی‌اش به یک محفل قرآنی رسید که اجرایش را رسالت بوذری برعهده دارد و داورانی از ایران و خارج از کشور آمده‌اند تا کم‌کاری چند ساله را نسبت به قرآن کریم جبران کنند.

خبرگزاری تسنیم- مجتبی برزگر: «محفل»، نام برنامه‌ای است که قرار است برخلاف روند هر ساله برنامه های افطار، گفت‌وگو محور نباشد.«محفل» در 30 شب ماه مبارک رمضان با حضور 5 میزبان بین المللی، 300 تماشاگر و 150 میهمان از سراسر جهان روانه آنتن شبکه سه خواهد شد.

«رضوان درویش» از سوریه، «حسنین الحلو» از عراق، «حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان»، «احمد ابوالقاسمی»و «حامد شاکرنژاد» امسال با محفل قرآنی لحظات منتهی به افطار شبکه سه را رقم زده که اجرای آن به عهده رسالت بوذری می‌باشد.

این برنامه به نوبه خود سبک جدیدی از برنامه‌های مناسبتی را در تلویزیون به نمایش خواهد گذاشت که تهیه‌کنندگی آن را سید محمدحسین هاشمی گلپایگانی بر عهده دارد.

با دوربین تسنیم وارد لوکیشنِ این برنامه در مصلی تهران شدیم. تماشاگران با یک حالت معنوی خاصی وارد این برنامه می‌شدند. ادامه مطلب...

شنبه 102 فروردین 5 , ساعت 12:56 صبح

عید نوروز یکی از جشن های باستانی ایرانیان است که با آغاز فصل بهار در ایران برگزار می گردد. عید نوروز نه تنها در میان ایرانیان دارای اهمیت است بلکه پیوند عمیقی با مساله ولایت و رهبری مسلمانان دارد، از این روی شایسته است که عید نوروز را جشن ولایت دانسته و پیوسته در آن به یاد ظهور منجی عالم بشریت حضرت امام زمان، عجل الله تعالی فرجه الشریف، باشیم. در ادامه این بخش از دین و مذهب نمناک فرمایش امام صادق (ع) در مورد عید نوروز را آورده ایم.

امام صادق و عید نوروز

احادیث عید نوروز

حدیث امام صادق (ع) در مورد نوروز

عَنْ مُعَلَّی بْنِ خُنَیسٍ قَالَ دَخَلْتُ عَلَی الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ ع یوْمَ النَّیرُوزِ فَقَالَ أَ تَعْرِفُ هَذَا الْیوْمَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاک هَذَا یوْمٌ تُعَظِّمُهُ الْعَجَمُ وَ تَتَهَادَی فِیهِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقُ ع وَ الْبَیتِ الْعَتِیقِ الَّذِی بِمَکةَ مَا هَذَا إِلَّا لِأَمْرٍ قَدِیمٍ أُفَسِّرُهُ لَک حَتَّی تَفْهَمَهُ قُلْتُ یا سَیدِی إِنْ عُلِمَ هَذَا مِنْ عِنْدِک أَحَبُّ إِلَی مِنْ أَنْ یعِیشَ أَمْوَاتِی وَ تَمُوتَ أَعْدَائِی فَقَالَ یا مُعَلَّی إِنَّ یوْمَ النَّیرُوزِ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی أَخَذَ اللَّهُ فِیهِ مَوَاثِیقَ الْعِبَادِ أَنْ یعْبُدُوهُ وَ لَا یشْرِکوا بِهِ شَیئاً وَ أَنْ یؤْمِنُوا بِرُسُلِهِ وَ حُجَجِهِ وَ أَنْ یؤْمِنُوا بِالْأَئِمَّةِ ع وَ هُوَ أَوَّلُ یوْمٍ طَلَعَتْ فِیهِ الشَّمْسُ وَ هَبَّتْ فِیهِ الرِّیاحُ وَ خُلِقَتْ فِیهِ زَهْرَةُ الْأَرْضِ وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی اسْتَوَتْ فِیهِ سَفِینَةُ نُوحٍ عَلَی الْجُودِی وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی حَمَلَ فِیهِ رَسُولُ اللَّهِ‏ ص أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ ص عَلَی مَنْکبِهِ حَتَّی رَمَی أَصْنَامَ قُرَیشٍ مِنْ فَوْقِ الْبَیتِ الْحَرَامِ فَهَشَمَهَا وَ کذَلِک إِبْرَاهِیمُ ع وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی أَمَرَ النَّبِی ص أَصْحَابَهُ أَنْ یبَایعُوا عَلِیاً ع بِإِمْرَةِ الْمُؤْمِنِینَ وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی وَجَّهَ النَّبِی ص عَلِیاً ع إِلَی وَادِی الْجِنِّ یأْخُذُ عَلَیهِمُ الْبَیعَةَ لَهُ وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی بُویعَ فِیهِ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع فِیهِ الْبَیعَةَ الثَّانِیةَ وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی ظَفِرَ فِیهِ بِأَهْلِ نَهْرَوَانَ وَ قَتَلَ ذَا الثُّدَیةِ وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی یظْهَرُ فِیهِ قَائِمُنَا وَ وُلَاةُ الْأَمْرِ وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی یظْفَرُ فِیهِ قَائِمُنَا ع بِالدَّجَّالِ فَیصْلِبُهُ عَلَی کنَاسَةِ الْکوفَةِ وَ مَا مِنْ یوْمِ نَیرُوزٍ إِلَّا وَ نَحْنُ نَتَوَقَّعُ فِیهِ الْفَرَجَ لِأَنَّهُ مِنْ أَیامِنَا وَ أَیامِ شِیعَتِنَا حَفِظَتْهُ الْعَجَمُ وَ ضَیعْتُمُوهُ أَنْتُمْ وَ قَالَ إِنَّ نَبِیاً مِنَ الْأَنْبِیاءِ سَأَلَ رَبَّهُ کیفَ یحْیی هَؤُلَاءِ الْقَوْمَ الَّذِینَ خَرَجُوا فَأَوْحَی اللَّهُ إِلَیهِ أَنْ یصُبَّ الْمَاءَ عَلَیهِمْ فِی مَضَاجِعِهِمْ فِی هَذَا الْیوْمِ وَ هُوَ أَوَّلُ یوْمٍ مِنْ سَنَةِ الْفُرْسِ فَعَاشُوا وَ هُمْ ثَلَاثُونَ أَلْفاً فَصَارَ صَبُّ الْمَاءِ فِی النَّیرُوزِ سُنَّةً الْخَبَرَ. (مستدرک ‏الوسائل ج :6 ص:353) ادامه مطلب...

شنبه 102 فروردین 5 , ساعت 12:55 صبح

ماه مبارک رمضان، فرصت طلایی دعا کردن و جواب گرفتن است.حاجات ما به آسمان می روند و مستجاب شده بر می گردند، اگر تأخیری در استجابت دیدیم ناامید نشویم چرا که خداوند حکیم بهتر می داند که صلاح ما چیست بنابراین در این ماه عزیز، از هر فرصتی برای دعا کردن استفاده کنید.

دعای روز سوم ماه رمضان

یکی از راههای بهره مندی از این ماه مبارک خواندن ادعیه ای است که در مفاتیح الجناح برای هر روز ماه رمضان آورده شده است. در این بخش از دین و مذهب نمناک دعای روز سوم ماه مبارک رمضان را آورده ایم که یکی از بهترین دعاها در این ماه مبارک است.

متن دعای روز سوم ماه مبارک رمضان

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ و التّنَبیهَ و باعِدْنی فیهِ من السّفاهة و التّمْویهِ و اجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ.

ترجمه متن دعای روز سوم ماه مبارک رمضان

خدایا روزی کن مرا در آن روز هوش و خودآگاهی را و دور بدار در آن روز از نادانی و گمراهی و قرار بده مرا بهره و فایده از هر چیزی که فرود آوردی در آن به بخشش خودت، ای بخشنده ترین بخشندگان. ( مفاتیح الجنان ) ادامه مطلب...

<   <<   21   22      >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ