ماه مبارک شعبان نزدیک است. نیمه شعبان یعنی پانزدهمین روز از این ماه پربرکت مصادف با سالروز میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) است. برای شب و روز این عید با عظمت، آداب و اعمالی سفارش شده است که موجب تقرب بیشتر به پروردگار می‌شود، در ادامه می توانید از وب سایت سلام دنیا، اعمال نیمه شعبان و اینکه شب برات چه شبی است و... را بخوانید.

نیمه شعبان چه روزی است

نیمه شعبان شب بسیار مبارکی و اهمیت آن به اندازه‌ای است که این شب را پس از شب قدر از برترین شب‌ها می‌دانند. در این شب خداوند رحمت خود را بر بندگان سرازیر می‌کند و آنها را به کرم و بزرگی خود می‌آمرزد، پس در نزدیک شدن به خدا با انجام اعمال نیکو بکوشید که آن شبی است که پروردگار به ذات مقدس خود سوگند خورده است که هیچ سائلی را از درگاه خود با دست خالی برنگرداند، مادامی که انجام معصیتی را درخواست نکند


نیمه شعبان چه روزی است + فضیلت و اعمال شب و روز نیمه شعبان

نیمه شعبان چه روزی است

 

فضیلت نیم شعبان

پیامبر اعظم در مورد خیر و برکت این شب می‌فرمایند: خداوند در شب نیمه شعبان به اندازه ریگ‌های زمین و موی گوسفندان بندگانش را مورد آمرزش قرار می‌دهد. این نشان از عظمت شبی دارد که حتی کوچکترین گناهان نیز به واسطه این شب مورد آمرزش قرار می‌گیرد.

از جمله برکات نیمه شعبان این است که میلاد با سعادت حضرت صاحب الزمان (عج) در سحر چنین شبی در سال 255 هجری قمری اتفاق افتاده و بر شرافت این شب مبارک افزوده است.

شب برات چه شبی است

شب برات (یا برائت) شب پانزدهم و به قولی چهاردهم ماه شعبان است. این نام به آن خاطر است که بنا بر روایات، خداوند در این شب "برات آزادی" از دوزخ را به بندگانش می‌دهد. به این ترتیب در این شب، آنهایی که آمرزش یافتند از مجازات تبرئه خواهند شد و به تعبیری سند آزادی آنها از کیفر دوزخ صادر می‌شود.

از غروب سیزدهم تا پانزدهم ماه شعبان که به چراغ برات معروف است مراسمی برای تکریم اموات برگزار می‌گردد. این مراسم که ریشه دینی ندارد مربوط به ایران باستان است و در برخی کشورهای خاورمیانه و هند و بخش‌های شرقی ایران، خراسان و مناطق کرد نشین با اسامی مختلفی همچون چراغ برات، عید برات، شب برات و ... با مراسم و آداب مختلفی برگزار می‌شود.


این مراسم با وجود اینکه با جشن نیمه شعبان همزمان شده است اما تفاوت‌هایی دارد. جشن نیمه شعبان مربوط به شیعیان است در حالیکه جشن برات را مسلمانان اهل تسنن و بخشی از مناطق شیعی برگزار می‌کنند. سابقه جشن چراغ برات یا "روشنایی" بسیار کهن‌تر از جشن نیمه شعبان است.

اعمال شب نیمه شعبان

برای شب نیمه شعبان اعمالی سفارش شده است، از جمله:

  •  غسل کردن در این شب باعث تخفیف گناهان می‌شود.
  • احیاء و شب زنده‌داری برای نماز، دعا و استغفار. روایت شده هر که در این شب به راز و نیاز و عبادت بپردازد، دل او نمیرد در روزی که دل‌ها بمیرند.
  • از دیگر اعمال این شب زیارت امام حسین (ع) است که باعث آمرزش گناهان می‌شود. کمترین مقدار زیارت آن حضرت این است که فرد بر بالای بامی برود و به جانب راست و چپ نگاه کند و سپس سر به آسمان بلند کند و با این کلمات ایشان را زیارت کند: «السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَباعَبْدِاللّه، السَّلامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَةُ اللّه وَ بَرَکاتُهُ.