خداى تعالى پیامبران و اوصیاى ایشان (ع) را با معجزاتى که دیگر افراد بشر از آوردن نظیر آنها عاجزند، یارى کرده است تا گواه راستین بر درستى خیر و هدایتى باشد که از طرف خدا براى مردم آوردهاند، که اگر این یارى خدا نبود، آنان در انجام رسالت خود سست مىشدند و کسى گفتههاى آنان را تصدیق نمىکرد. از جمله امدادهاى الهى آن است که آنچه در باطن مردم مىگذشت و در اعماق دلهاشان پنهان داشتند و آنچه را که در آینده اتفاق مىافتاد از همه آنها آگاه مىفرمود، خداى تعالى این عنایت را به ائمة هدى (ع) از جمله به امام بزرگوار ابو محمد (ع) فرموده بود که ما به برخى از موارد مهمى که از آن حضرت رسیده است اشاره مىکنیم:
1- حسن نصیبى نقل کرده، مىگوید: در دلم گذشت که آیا عرق جنب پاک است، یا نه؟ به در منزل امام ابو محمد، حسن عسکرى (ع) آمدم تا از آن حضرت بپرسم، شبانگاه به منزل او رسیدم و در آن جا اقامت کردم چون سفیده صبح دمید امام (ع) از منزل بیرون شد، دید من خوابیدهام، مرا بیدار کرد و فرمود:
ماه "ربیع الاول" همانگونه که از اسم آن پیداست بهار ماه ها مى باشد؛ به جهت اینکه آثار رحمت خداوند در آن هویداست . در این ماه ذخایر برکات خداوند و نورهاى زیبایى او بر زمین فرود آمده است . زیرا میلاد رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) در این ماه است و مى توان ادعا کرد از اول آفرینش زمین رحمتى مانند آن به خود ندیده است .
ماه محرم و صفر را پشت سر گذاشتیم با اندوه و اشک و ناله ،اشک ریختیم و دل تازه کردیم و با یاد عظمت آقا ابا عبدالله الحسین بزرگ شدیم، از خزان عفلت به برکت اشک های محرم و صفر به بهار رسیدیم و اکنون وقت آن است که در این بهار به یمن رویش دوباریمان سجده شکر به جای آوریم و این بهار را قدر بدانیم و بندگی کنیم.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز،اگرچه به تصریح آیات و روایات باب دعا همیشه و در هر زمان و مکان به روی بنده گشوده است و خداوند سمیع و علیم بر خواسته های ما است اما هستند حالات و اوقاتی که امید اجابت در آنها بیشتر است.
همه انسانها به آراستگی ظاهری توجه خاصی دارند تا جایی که دوست دارند تا به لحاظ زیبایی از دیگران بهتر باشند. و این آراستگی زمانی به حد کمال خود می رسد که همراه با زیبایی درون هم باشد. یعنی در نگاه دینی کسی زیباست که هم به لحاظ سیرت و درون و هم به لحاظ صورت و برون زیبا باشد. با این مقدمه این متن زیر را بخوانید:
«اربعین» بکار رفته را باترجمه آن تقدیم کنم ودر صورتلزوممختصریتوضیح دهم .
مقدمه --کلمه « اربعین » به معنایچهلاست واین عدد در آیات وروایاتجایگاه خاصی دارد که پس از مطالعه ی تحقیقات آینده متوجهآنخوهیدشد .
به مناسبت اربعین شهادت امام حسین علیه السلاماولین حدیث رااختصاصدادم بهحدیثی که بیان کننده اهمیت زیارت اربعین امام حسین (ع) است .
متن حدیث کتاب بحارالأنوار 82 75 باب 24- الجهر و الإخفات و أحکامهما
7- الْمِصْبَاحُ، لِلشَّیْخِ قَالَ رُوِیَ عَنْ أَبِی مُحَمَّدٍ الْعَسْکَرِیِّ ع أَنَّهُ قَالَ
عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلَاةُ الْإِحْدَى وَ الْخَمْسِینَ وَ زِیَارَةُ الْأَرْبَعِینَ وَ التَّخَتُّمُ بِالْیَمِینِ وَ تَعْفِیرُ الْجَبِینِ وَ الْجَهْرُ بِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
ترجمه امام حسن عسگری (ع) فرمود :
علامت های مومن (شیعه ) پنج چیز است :
خواندن پنجاه ویک رکعت نماز در شبانه روزوریارت اربعینانگشتر به دست راستکردن وپیشانی را در سجده بر خاکنهادنوبلند گفتنبسم الله الرحمن الرحیمدر نماز
توضیح
امر به معروف و نهی از منکر یکی از سنتهای قدیمی ایرانیان است که بنا به دستورات شرع همیشه همراه مردم بوده و با ورود ابزار ارتباطی جدید نه تنها به عنوان یک سنت حسنه از سوی بسیاری از افراد اجرا میشود بلکه با ادغام شدن در هنر رنگ و بوی تازهای به خود گرفته است.
تغییر در رفتارهای اجتماعی تغییر در اشتباهات را نیز به همراه دارد، لذا بر این اساس نحوه تذکر دادن و یا همان امر به معروف و نهی از منکر نیز تغییر میکند، آن چیزی که در حال حاضر در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی شاهد آن هستیم بپاداشتن سنت حسنه امر به معروف و نهی از منکر در قالب انتشار تصاویر، احادیث، عکسنوشتهها و پوستر است.
اصل امر به معروف و نهی از منکر بر پایه انساندوستی و دلسوزی برای فردی است که منکر انجام داده است لذا استفاده از هنر به دلیل ذات لطیف آن میتواند ابزار مناسبی در جهت انتقال پیام دستورات دین باشد.
از این جهت تأملی داریم به کمپینی با عنوان «خدا میبیند» که از سوی کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی ایجاد شده است و افراد با یادآوری دستورات الهی سنت حسنه امر به معروف و نهی از منکر را از طریق هنر به یکدیگر متذکر میشوند.